Karriereekspert: Studiene som sikrer deg jobb

– Det lønner seg å velge en teknologi- eller realfagsutdanning, sier Frida Basma, karriereekspert i NITO i forkant av årets søknadsfrist for høyere utdanning.

En ny undersøkelse blant NITOs nyutdannede viser at 3 av 4 studenter fikk jobb før endt studie.

Ettertraktet på jobbmarkedet

– Med stadig økende behov for teknologisk kompetanse og realfagsutdannede, er det ikke overraskende at ingeniørstudenter opplever stor etterspørsel på jobbmarkedet, forteller NITOs karriereekspert Frida Basma.

Samme undersøkelse viser at 65 prosent av de som fikk jobb søkte via utlyste jobber. Videre var det tidligere engasjement i virksomheten (9 prosent) og via bekjente/nettverk (8 prosent) som var utslagsgivende.

– Det å aktivt følge med på og søke på relevante stillingsannonser er fortsatt en viktig strategi for å sikre seg relevante jobbmuligheter.

– Jeg anbefaler å benytte tidligere bekjentskap og nettverk for å få innsyn i jobber som ikke lyses ut, legger hun til.

Stort behov i årene framover

I april skal elever på videregående skole velge utdanning. NITOs ingeniørbarometer viser at ingeniørarbeidsgivere har et stort behov for ingeniører de neste årene.

– Jeg anbefaler unge studenter å vurdere en ingeniørutdanning, da det er gode jobbmuligheter og etterspørselen forventes å være høy i årene som kommer.

Basma understreker at det er viktig å ta hensyn til trendene når man vurderer utdanningsvalg.

– Det er mange ulike type jobber du kan få som ingeniør, men det er viktig å være oppmerksom på de ulike spesialiseringene innen ingeniørfaget og velge en retning som samsvarer med interesser og karrieremål.

– Gjør du det, har du på mange måter sikret deg en karriere hvor du kan utvikle deg både faglig og personlig. Samtidig som du får bidra til samfunnsutviklingen ved å løse komplekse utfordringer og utvikle nye løsninger, avslutter hun.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *