Arbeidsledigheten øker i Vestfold, men det er mange ledige jobber

Arbeidsledigheten stiger i Vestfold. Samtidig er det mange utlyste stillinger og ledige sommerjobber nå.

I februar var 4.068 personer, og 3,2 prosent av arbeidsstyrken, registrert som helt arbeidsledige eller arbeidssøkere på tiltak i Vestfold. Dette var nest høyest i landet, sammen med Telemark. Nasjonalt var den gjennomsnittlige arbeidsledigheten 2,6 prosent.

62 flere var arbeidsledige i februar enn i januar, og 509 flere enn i februar i fjor. Flere unge arbeidsledige Ledigheten økte mest i aldersgruppen 40 – 49 år. Samtidig var andelen arbeidsledige høyest blant de under 30 år. Vestfold hadde en gjennomsnittlig større andel unge uten jobb enn landet. Blant de under 30 år var 1 201 personer, eller 4,6 prosent, arbeidsledige i februar. Det er 29 flere enn i forrige måned og 136 flere enn på samme tid i fjor. Jobbmuligheter Det var 2.056 ledige stillinger i Vestfold i februar. Dette er litt flere enn februar i fjor. De fleste ledige stillingene var innen helse og omsorg, reiseliv, transport og serviceyrker. 457 av stillingene var feriejobber.

Anders Anundsen, direktør i NAV Vestfold og Telemark, er bekymret over den høye ledigheten blant de unge i Vestfold, og oppfordrer så mange som mulig til å skaffe seg en sommerjobb.

– Det er gode muligheter for å skaffe seg jobb i sommer. Sommerjobb er for mange den første veien inn i arbeidslivet. Sjekk arbeidsplassen.no, møt opp på en jobbmesse hvor du har mulighet til å møte arbeidsgivere med behov for folk eller ta kontakt med en bedrift du har lyst til å jobbe hos. Det er ledige sommerjobber i mange ulike bransjer. Søk nå, oppfordrer Anundsen.

Arbeidsledigheten varierer i kommunene Det er høyest arbeidsledighet i Horten med 3,5 prosent etterfulgt av Færder med 3,4 prosent. Larvik har lavest ledighet med 2,8 prosen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *