Disse DNT-hyttene i fjellet åpner allerede nå

Det finnes mange ulike overnattingsmuligheter for dem som planlegger vinterferie i siste liten. Se oversikten over betjente DNT-hytter som åpner til vinterferien. Flere har gode tilbud.

– Flere av de største betjente hyttene til DNT er vinterferieåpne og mange tilbyr også aktiviteter for store og små. Her kan hele familien nyte en flott dag ute i fjellet og komme inn til hyttekos og fyr i peisen, sier Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i DNT.

De betjente turistforeningshyttene er kjent for sin uformelle og koselige stemning. Her ønsker trivelig vertskap velkommen med treretters middag og gode samtaler med andre fjellfolk rundt peisbålet.

– Det er fortsatt godt med plass, men vi anbefaler å bestille raskt, forteller DNT-sjefen.

DNTs betjente hytter er populært blant barnefamilier som har lyst til å bo på ett sted i flere dager. Noen av de betjente hyttene har gode tilbudspriser på overnatting i vinter.

Disse betjente hytte er åpne i vinterferien

Haukeliseter, Haukeli Betjente Haukeliseter er åpen året rundt og ligger ved helårsveien over Haukeli. Selv om du kan komme deg helt fram med bil eller buss har du den deilige villmarksfølelsen og fjellheimen rett utenfor vinduet. Lett tilgjengelig fra øst og vest.

Gjendesheim i JotunheimenGjendesheim er et vintereldorado for lek og moro. Rett utenfor den betjente hytta kan dere bygge snøhuler og borger, ake – eller hva med en skihoppkonkurranse? Hytta tilbyr også toppturer i Jotunheimen for både nybegynnere og de med litt med erfaring. Etter en lang dag ute i snøen kan dere kose dere med badestamp, peiskos og god lokalprodusert mat.

Fondsbu i JotunheimenFondsbu ligger vakkert til i Jotunheimen, med barnevennlig og variert terreng som gir mange muligheter. Bestyrer Solbjørg er kjent for å ta vare på gjestene sine og serverer fantastisk lokal mat hver dag. Med Turboteamet til Barnas Turlag på plass fra mandag til fredag i uke 8 blir det masse lek og moro!

Sota Sæter i BreheimenSota Sæter ligger vakkert til ved innfallsporten til Breheimen nasjonalpark. Den over hundre år gamle setra, bestående av 10 eventyrlige bygninger på et flott tun, har et spesielt miljø preget av lunhet og varme. Her kan du prøve deg på randonéeturer med flotte utforkjøringer, leke og ake rundt hytta, eller teste ut milevis med langrennsløyper innover nasjonalparken. Sjekk åpningstider på Ut.no.

Gjevilvasshytta i TrollheimenGjevilvasshytta er et populært tilholdssted for barnefamilier som koser seg i den koselige hytta eller ute i vakre omgivelser. Området byr på rike turmuligheter med spennende topper og lune daler. Rundt den betjente hytta blir det tilrettelagt for skileik hvor man kan delta etter eget ønske. Åpent i vinterferien: 16. – 25. Februar.

Finsehytta på Hardangervidda (vest)Til Finsehytta kommer du enkelt med Bergensbanen! Her er det ingen biler å se, bare snø og vinteridyll for hele familien! Hytta er et ypperlig utgangspunkt for turer, lek og moro midt i vintereventyret. Finsehytta er åpen hverdagene i uke 8.  Olalia i Etne- og SaudafjelleneSelvbetjente Olalia i Etne- og Saudafjellene er Haugesund Turistforenings største hytte med 45 sengeplasser og ligger idyllisk til med flott utsikt sørover mot Hauganutene. Kafeen har helgeåpent i vintersesongen, følg med på Facebook for utvidere åpningstider i den lokale vinterferien.

Gaustatoppen Turisthytte i TelemarkGaustatoppen Turisthytte ligger nesten helt oppe på Gaustatoppen (1883 moh.). Fra turisthytta og Gaustatoppen har du et utrolig utsyn over store deler av Sør-Norge. Hytta åpner 11. februar.

Enda flere alternativer med øvrige DNT-hytter

– Mens noen drømmer om høyfjellspakka med vertskap som varter opp med treretters middag, ønsker alle seg en vinterferie på en enklere hytte der du fyrer i peisen, spiller spill og lager egen middag på to gassbluss. Personlig skjønner jeg begge drømmene, sier Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i DNT.

DNT har over 580 hytter i hele landet. De aller fleste er selv- og ubetjente hytter som er utstyrt med senger og dyner, kokemuligheter med kjeler, dekketøy og ved. Hyttene er åpne eller låst med DNTs standardnøkkel. De selvbetjente har matlager du kan handle fra.

Det finnes også en god del bynære serveringshytter, og noen av disse har overnatting i bygget eller en selvbetjent hytte ved siden av.

– Det er ikke for sent å planlegge en koselig hyttetur. Bruk DNTs nettsider eller UT.no for å utforske hva som finnes, lyder oppfordringen fra Dag Terje Klarp Solvang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *