DNT: – Håper Vestre blir en folkehelseminister!

Den Norske Turistforening ønsker den nye helseministeren Jan Christian Vestre lykke til i jobben med en klar oppfordring: Sats på forebygging og folkehelse og bruk mulighetene som ligger i frivilligheten og friluftslivet.

Fredag ble Jan Christian Vestre utnevnt som ny helseminister. Generalsekretær i Den Norske Turistforening (DNT), Dag Terje Klarp Solvang, har store forventninger til den nye statsråden:

– Vi håper han ser verdien av natur, friluftsliv og folkehelse. En helseminister blir fort slukt av de enorme oppgavene knyttet til behandling av syke mennesker og kan glemme at det er vel så viktig å jobbe for at folk ikke blir syke. Her er potensialet enormt, og vi vil gjerne bidra.

DNT-sjefen sier han vil invitere med den nye helseministeren på tur for å vise fram hva friluftsliv og frivillighet kan bidra med for bedre folkehelse.

– DNT skaper aktivitet over hele landet, for barn, unge, voksne og eldre som blir med ut i naturen og får både fysisk aktivitet og meningsfulle fellesskap. Vi vil gjerne gjøre enda mer av dette, og da trenger vi en statsråd som ser verdien i det vi holder på med, sier Solvang.

Han minner om den samfunnsøkonomiske gevinsten av friluftsliv og frivillighet.

– I dag prioriteres forebygging og generell folkehelse for lavt. Sykehusene er milliardsluk, og for småpenger kan frivillige organisasjoner som DNT skape aktivitet som gir folk bedre helse, både mentalt og fysisk, og som dermed holder folk borte fra sykehusene, sier Dag Terje Klarp Solvang.

– Det Vestre slåss for av ekstra midler til friluftslivet i budsjettrundene, vil han kunne spare inn med tigangeren på sykehusbudsjettet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *