– Drømmepåsken er nær

Snøen laver ned og DNT venter storinnrykk på fjellet i påsken. Samtidig er det ledig plass mange steder.

– Nå er fjellet påskeklart! I dag legger værgudene grunnlaget for en fantastisk påske med godt skiføre og deilig nysnø. Det var ikke akkurat feil at vi fikk ekstra påfyll med pudder nå! Jeg vil si at drømmepåsken er nær, sier Over Lilleengen, vertskap på DNT-hytta Sota Sæter.

Han er et av mange vertskap på DNTs betjente hytter som er klare for å ta imot gjester nå som påskeferien starter.

Store forventninger

I begynnelsen av påskeferien snør det mange steder, og alt ligger til rette for en påske fylt med skiturer og kos i hytteveggen. De siste ukene før påske har frivillige og vertskap stått på for å klargjøre 580 hytter og kvistet 4300 km med merkede vinterløyper. DNT-hyttene merker at interessen for fjellpåske er stor.

– Forhåndsbestillingene på hyttene i Sylan og Trollheimen ser bra ut til årets påske, vi ligger så langt litt foran i fjor. Vi har store forventninger til denne sesongen, sier Frode Støre Bergrem, daglig leder i Trondhjems Turistforening.

God plass for etternølerne

DNT Oslo og Omegn driver mange av de betjente hyttene i de store fjellområdene i Sør-Norge. De kan melde om god plass for de som bestemmer seg i siste liten.

– Allerede nå i palmehelgen har de betjente hyttene mange bestillinger, og hytter som Gjendesheim, Fondsbu og Leirvassbu ser ut til å få et besøkstall som ligger godt over fjorårets påske, men det er fortsatt ledige senger. I resten av fjellet er det godt med plass, så det er mange muligheter for de som ønsker seg påskeferie på fjellet, sier Henning Hoff Wikborg, daglig leder i DNT Oslo og Omegn.

På Haukeliseter fjellstue jubler de over snøfallet de siste dagene.

– Dette blir påsken for pudderplankene! Her er det bare å dra på seg skiene for jeg tror skiføret vil bli helt suverent! Det er godt med bestillinger, men her har vi enda plass til flere, sier Håkon Aarthun, vertskap på hytta midt mellom øst og vest.

– Nå blir det enda mer snø i fjellet, og vi ønsker velkommen til fjells!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *