Flest arbeidsledige i bygg- og anleggsbransjen

Arbeidsledigheten stiger litt i Vestfold. Det er flest arbeidsledige i bygg- og anleggsbransjen.

I mars var 4.013 personer, og 3,2 prosent av arbeidsstyrken, registrert som helt arbeidsledige eller arbeidssøkere på tiltak i Vestfold. Det er 576 personer, eller 17 prosent, flere enn i mars i fjor.

Vestfold hadde nest høyest andel arbeidsledighet i landet, sammen med Telemark. Kun Østfold hadde høyere arbeidsledighet. Den gjennomsnittlige arbeidsledigheten nasjonalt var 2,6 prosent.

Ulikheter i bransjene

Flest arbeidsledige hadde en yrkesbakgrunn fra bygg- og anleggsbransjen. 673 personer fra denne bransjen var helt arbeidsledige eller arbeidssøkere på tiltak. Det er en økning på 56 prosent sammenlignet med mars 2023.

– At stadig flere mister jobben i noen bransjer er utfordrende, både for de enkelte, bedriftene og samfunnet. Vi håper at etterspørselen etter tjenester i bygg- og anleggsbransjen tar seg opp fremover, slik den pleier på denne tiden av året. Det er fremdeles etterspørsel etter arbeidskraft generelt, og mange bedrifter har plass og behov for flere folk nå, sier direktør i NAV Vestfold og Telemark Anders Anundsen.

Mange jobbmuligheter

Det var 1.736 ledige stillinger i Vestfold i mars. De fleste ledige stillingene var innen helse, reiseliv, transport, butikk og salgsarbeid. 553 av stillingene var feriejobber.

Det er høyest arbeidsledighet i Horten med 3,7 prosent, etterfulgt av Holmestrand med 3,4 prosent. Larvik har lavest ledighet med 2,6 prosent.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *