HK Norge: Endringer i Brukthandelloven stort steg for sirkulærøkonomi i Norge

I dag annonserte regjeringen radikale endringer i brukthandelloven. Dette er endringer Handel og Kontor i Norge (HK Norge) svært fornøyde med. HK Norge organiserer et stort antall av ansatte i bransjen, og sier at den nye lovgivningen, som trer i kraft fra 1. juli, vil gjøre det betydelig enklere å omsette brukte varer som klær, møbler, forbrukerelektronikk og sportsartikler.

Lena Reitan, nestleder i HK Norge, roser regjeringens tiltak for å forenkle prosessen for etablering og drift av bruktbutikker.

– Brukthandelloven har gjort det kronlgete å drive brukthandelbutikk eller omsette brukte varer, fordi det har vært regler som står i veien. Blant annet at varene må oppbevares 14 dager før de kan selges!, sier Reitan.

HK Norge har vært en av mange aktiv pådrivere for moderniseringen av brukthandelsloven.

-Den store felles innsatsen for å fremme en sirkulær økonomi og sikre arbeidsplasser i varehandelen har båret frukter. Vi er spesielt takknemlige for at næringsministeren har tatt hensyn til våre innspill, sier Reitan.

I tillegg til de allerede nevnte endringene, deler Reitan gleden med de andre bransjeaktører om at loven endelig blir modernisert.

– Dette er et tydelig signal om at vi må tilpasse oss nye forbruksmønstre og støtte opp under miljøvennlige løsninger, sier Reitan.

Til tross for den positive mottakelsen av loven, påpeker Reitan at det fortsatt er rom for forbedring, spesielt når det gjelder momsen på brukte varer.

– Vi støtter fullt ut å se videre på momsreguleringen for brukte produkter, slik at vi kan gjøre det enda mer attraktivt å handle brukt, sier Reitan.

Med disse endringene mener HK Norge vi kan lyst på fremtiden og at brukthandel-Norge settes i stand til å ta en mer aktiv rolle i overgangen til en bærekraftig varehandel tuftet på mer ombruk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *