Ny app-versjon for digitalt førerkort er snart tilgjengelig for alle

Statens vegvesen har gjennomført en stor teknisk oppdatering av appen for digitalt førerkort. Den nye mobilappen rulles ut puljevis.

-Fra 9.april vil 5% av brukerne få tilgang, det vil si ca. 125.000 av 2,4 millioner. Når første pulje er på plass vil både tidligere- og nye brukere få tilgang i løpet av april, sier seniorrådgiver og produkteier Bujar Llukaj i Statens vegvesen.

Digitalt førerkort

-Digitalt førerkort som ble lansert av Statens vegvesen 1.oktober 2019 har per i dag over 2,4 millioner brukere. Dette er en tjeneste som kan benyttes gratis av alle personer med gyldig norsk førerkort, forutsatt at det finnes et digitalt bilde lagret i Statens vegvesens bilde- og signaturregister. Digitalt førerkort er kun gyldig for kjøring i Norge. Ved kjøring utenfor Norge må fysisk førerkort fortsatt medbringes, sier Bujar Llukaj.

Alle må logge inn med  ID-porten

-Endringene dreier seg om tekniske oppgraderinger og vil ikke merkes for de fleste brukerne, det vil si at det er ikke endret noe i design eller funksjonalitet. tidligere brukere av førerkortappen som har slått på «automatisk oppdatering» på mobilen vil oppleve at oppdatering til Versjon 2.0 skjer automatisk. De som har manuell oppdatering må gå inn i Appstore, Google Play eller Huawei App Gallery for å laste ned siste versjon. Det som er felles for alle brukere er at man må gjennomføre ny innlogging med ID-porten etter oppdatering, sier Llukaj.

Det er noen som ikke lenger får tilgang

-Det vil dessverre være en gruppe som ikke lenger kan benytte digitalt førerkort, fordi de har for gammel telefon som ikke støtter nødvendig operativsystem (OS).  Årsaken til at vi har satt høyere krav til nyere versjoner av OS er for å ytterligere å øke sikkerheten i digitalt førerkort. Tidligere versjoner av Android og IOS mottar ikke lenger sikkerhetsoppdateringer, sier Llukaj.

Informasjon om eldre Apple-telefoner: Brukere med IOS-versjoner eldre enn 15 kan ikke benytte digitalt førerkort. Dvs. at brukere som har eldre telefoner som ikke støtter minimum operativsystem 15 ikke lenger har tilgang til digitalt førerkort etter oppgradering til Versjon 2.0, selv om de har et gyldig førerkort.

Informasjon om eldre Android telefoner (alle telefoner som ikke er Apple)Brukere med Android-versjoner eldre enn 10 kan ikke benytte digitalt førerkort. Dvs. at brukere som har eldre telefoner som ikke støtter minimum operativsystem 10 ikke lenger har tilgang til digitalt førerkort etter oppgradering til Versjon 2.0, selv om de har et gyldig førerkort.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *