Økende antall trenger veihjelp i kulda

Tryg Forsikring hadde i januar mer enn 80 prosent økning i antall bilister som trengte veihjelp på grunn av startproblemer. – I mange minusgrader sliter gamle startbatterier som burde vært skiftet ut med nye, sier kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i Tryg.

Spesielt i den kaldeste frostperioden i Sør-Norge i januar opplevde Tryg en markant økning i forhold til januar i fjor.

– I snitt ytet vi veihjelp til 170 bilkunder hver eneste dag i januar, hvorav over 30 prosent hadde startproblemer eller flatt startbatteri eller tomt elbilbatteri. Mange elbileiere er gjerne ikke klar over at også elbil er avhengig av et vanlig 12-voltsbatteri, gjerne kalt startbatteri, for å komme i gang. Er dette over fem år kan det være svekket så mye at det svikter når det blir skikkelig kaldt, sier han.

I en spørreundersøkelse utført av YouGov for Tryg, svarer 14 prosent av bileiere at de har hatt startproblemer på grunn av kulda etter nyttår. Geografisk finner en høyest andel i Innlandet.

– Har du problemer med startbatteriet, eller det er over fem år gammelt, anbefaler vi å bytte til et nytt, eller anskaffe en batterilader. Vedlikeholdslading kan sørge for at startbatteriet er fullt når du trenger det som mest, sier Brandeggen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *