Sommerfuglaksjonen og stoffskiftedagen

Stoffskifteforbundet Vestfold lokallag ønsker å invitere alle som er interessert til å ta del i markeringen av den internasjonale Stoffskiftedagen og være med på og gi stoffskiftesykdom den synligheten den fortjener i samfunnet.

Tekst: Marianne Eide Larsen

Mer enn 254.000 mennesker lever med en stoffskiftesykdom, men veldig få vet egentlig hva det handler om. Når den internasjonale Stoffskiftedagen markeres 25. mai, ønsker vi å farge hele Norge med sommerfugler, og spre kunnskap om stoffskiftesykdom til alle. Til dette trenger vi din hjelp!

Derfor inviterer vi til sommerfuglworkshop flere steder i Vestfold i tiden fram mot Stoffskiftedagen 25. mai; i Sandefjord, Larvik, Tønsberg og Horten. Sandefjord er først ute med Sommerfuglworkshop i auditoriet på Sandefjord Medisinske Senter mandag 29. april kl. 11-13.

Vi skal lage sommerfugler – symbolet for sykdommer som rammer skjoldbruskkjertelen – kjertelen inne i halsen som nettopp har form av en sommerfugl og som derfor er stoffskifteforeninger over hele verden sitt symbol.

I tillegg til å dekorere sommerfugler vil vi informere om stoffskifte og dessuten invitere til å og dele tanker og erfaringer om livet med stoffskiftesykdom, hvis dette er noe som er kjent for deg. Sommerfuglene vil vi både dekorere og sette informative tekster på.

Senere vil alle sommerfuglene bli vist ved to anledninger i lokallaget. Den en i forbindelse med åpent møte på Holmestrand Bibliotek 22. mai med foredrag av lege Lana Pojekaj. Deretter når lokallaget står på stand på Farmandstredet i Tønsberg på selve Stoffskiftedagen den 25. mai.

Du får ta del i en kreativ øvelse, og også være med og dele dine tanker om hva omverdenen burde vite mer om når det gjelder stoffskiftesykdom.

Det blir også en sommerfuglkonkurranse i sosiale media, og denne får du høre mer om på workshopen.

Vi håper du vil være med på en hyggelig aktivitet. Du er hjertelig velkommen!

Stoffskifteforbundet Vestfold lokallag kan du følge på Facebook

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *