Sprudlende ertesuppe og biemat på fritida

Klokka er 14.30 og på Løkken stormer en gjeng med 12-13 åringer inn døren til den gamle rederboligen. Det er torsdag og Etter skoletid på Geitmyra Tønsberg.

– Vi er en hel gjeng fra klassen som drar hit sammen rett etter skolen. Vi har meldt oss på alle torsdagene fremover, sier en av jentene fra Teie skole. I biblioteket sitter Ida Christoffersen og registrerer alle som kommer. Hun er prosjektleder for Etter skoletid på Geitmyra Tønsberg og har ansvar for aktivitetene som skjer i huset torsdag ettermiddag.

På kjøkkenet står Martin (14) klar til å servere ertesuppe og hjemmebakt brød. I suppa er det en hemmelig ingrediens: Farris. – Vil du smake på sprudlende ertesuppe, smiler han. Han er på jobbskygging og har vært på kjøkkenet på Geitmyra og hjulpet til hele dagen. – Jeg har lært masse og jeg har smakt på andehjerter for første gang. Det var skikkelig godt.

Det er en sulten gjeng som er på Etter skoletid denne torsdagen. Suppa går ned på høykant og det samme gjør brødet. – Nam! Dette var skikkelig gode brødskiver, skryter Aurora (13). Brødet er laget etter undervisningsleder Kolbjørns superoppskrift.

Martin serverer sprudlende ertesuppe

I hele to timer er det full aktivitet i huset og hagen på Løkken. Og tiden går fort. – I dag har vi fire forskjellige aktiviteter som elevene skal få være med på; vi baker knekkebrød, lager lefsedeig, steker lefser på takke og lærer om biene av Bia til Pia.

Helene (12) og venninnene er på Etter skoletid for aller første gang: – Dette var skikkelig gøy! Jeg kommer definitivt til å komme neste torsdag også, lover hun.

Hva har vært det morsomste i dag, da? spør Ida nysgjerrig. – Å utforske huset, sier en. Det er alltid noe nytt å oppdage. – Å smake på biemat, sier en annen. – Alt! sier den tredje. Og jeg har fått meg en ny venn!

Ingen vil hjem, men heldigvis er det bare en uke til neste gang!

Om Etter skoletid på Geitmyra
Etter skoletid er et gratis tilbud for barn fra 5.-7. klasse. Det er en åpen, sosial møteplass sentrert rundt enkel matlaging og dyrking. Her kan barna sanse, smake, få et innblikk i 10 000 år med mathistorie, henge med venner, få nye venner og skape gode minner. Påmelding skjer via Friskus.

Ida går gjennom ettermiddagens aktiviteter
Spennende når Bia til Pia forteller om livet i kuben

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *