Sterk kundevekst og nettosparing i første kvartal for Nordnet Norge

I dag publiserte Nordnet kvartalsrapport for første kvartal 2024. Spareplattformen presenterer et rekordresultat, og Nordnet Norge lever en sterk kundevekst og netto sparing i kvartalet.

For første kvartal 2024 rapporter Nordnet-konsernet inntekter på 1.263 millioner SEK og et driftsresultat på 884 millioner SEK. Kundebasen var ved utløp av mars på 1,9 millioner kunder og samlet sparekapital på 904 millarder SEK.

Nordnet Norge har i første kvartal 2024 innteker på 251 millioner SEK, en økning på 3 prosent sammenlignet med forrige kvartal og det nest høyeste kvartalsresultatet i den norske virksomheten noensinne. Den positive utviklingen skyldes sterk kundevekst, høy netto sparing og sterk handelsaktivitet.

– Nordnet Norge leverer et sterkt første kvartal med høy kundevekst og en sterk økning i netto sparing. Jeg vil takke alle våre kunder for tiliten. At Nordnets norske kunder netto sparer like mye i første kvartal 2024 som i hele 2023 tar jeg som et tegn på at mange nordmenn fortrekker Nordnet som sin plattform for sparing og investering i kombinasjon med stor interesse for aksjer og fond. Vi ser særlig en sterk vekst i vår fondsvirksomhet, noe som kompenserer for litt lavere handelsaktivitet enn samme kvartal i fjor, sier Mari Rindal Øyen, landsjef i Nordnet Norge

Høydepunkter for Nordnet Norge i kvartalet:

  • Nordnet ønsket velkommen 14.300 nye norske kunder i løpet av kvartalet. Kundebasen har vokst med ti prosent siste året. Totalt antall kunder var ved utløpet av kvartalet 413 300.
  • Netto sparing på 6,7 milliarder SEK i første kvartal, dette er like høyt som nettosparingen for hele 2023. Total sparekapital er nå på 153 millarder SEK – en ny rekord.
  • Utlånsporteføljen øker med 28 prosent sammenlignet med første kvartal 2023 og er nå på 4,3 milliarder SEK.
  • Fondsinntektene øker med 26 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.
  • Inntekter på 251 millioner SEK er det nest høyeste kvartalsresultatet i Nordnet Norges historie.

Høydepunkter for Nordnet-konsernet i kvartalet

  • Justert driftsresultat på 884 (792) MSEK
  • Driftsinntekter på 1.263 ( 1 134) MSEK
  • Justerte driftskostnader på 353 (320) MSEK

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *