Stor interesse for Matnyttig frivillighet

– Vi er nærmest fullbooka, sier Bente Bugge-Erlingsen, daglig leder for Geitmyra Tønsberg. Det er klart for en ny runde med Matnyttig frivillighet – et inspirasjonskurs om mat og praktisk matlaging for frivillige i humanitære og ideelle organisasjoner som går av stabelen 13. og 14. mai.

– Vi opplever at frivillige ønsker seg mer kunnskap om mat og praktisk matlaging. Det er allerede store sosiale forskjeller i helse og kosthold, sier Bugge-Erlingsen. Matnyttig frivillighet er pilotprosjekt og skal være et kompetanseløft for frivillige i humanitære og ideelle organisasjoner. Det handler om praktisk matlaging med fokus på bærekraft, råvareutnyttelse og gode matvalg. – Nå som matvareprisene øker blir det stadig vanskeligere for familier med dårlig råd å ta gode matvalg. Da er det ekstra viktig at maten som serveres for utsatte grupper er mat som smaker godt, som gjør godt og er rimelig.

Sammen med Matsentralen Vestfold og Telemark, er det lagt opp til gode og lærerike kurs. Rettene som skal lages er basert på «volumvarer» som Matsentralen i all hovedsak får inn til sitt lager til omfordeling. Slik bidrar vi til å bekjempe matsvinn fra lokale produsenter og andre overskudd fra matindustrien.

Etter gjennomført kurs får deltakerne utdelt diplom og oppskriftshefte med forslag til matretter, mataktiviteter og gode matvalg og kan smykke seg med tittelen frivilligkokk. Med ny kompetanse skal de frivillige kunne tilby og tilberede enkle og sunne matretter og matvarer på aktiviteter for sine målgrupper og gjennomføre mataktiviteter til glede og nytte for enda flere.

Gjennom kursene får de frivillige også utvekslet erfaringer og kunnskap med hverandre og bygge relasjoner og fellesskap på tvers av ulike organisasjoner. Mange frivillige er unge mennesker og mange av de frivillige organisasjonenes brukere er unge mennesker. Formell matnyttig kompetanse bygger kompetanse og erfaring som også kan være nyttig i fremtidige jobbsøkerprosesser.

Kursene er på Geitmyra Tønsberg mandag 13/5 og tirsdag 14/5 på ettermiddager.

Overskuddmat blir til de deiligste retter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *